Beograd, 11. januar 2022. – Manje je uvek više, pogotovo ukoliko biramo jednostavne, ali kvalitetne sastojke. Kada odlučimo da spremimo ovako ukusne, ali moramo da priznamo i lake za pripremu obroke, najbitnije je da odaberemo najkvalitetnije moguće sastojke, za potpuni užitak i ukus.
Tim povodom, danas smo odlučili da sa vama podelimo jedan od omiljenih recepata za jednostavne tople sendviče sa sirom, koji će oduševiti svakoga ko bude imao priliku da ih zagrize.
Šta vam je potrebno od sastojaka:
- Ražani tost hleb
- Blagi senf
- Puter
- Mocarela
- Suvi crnogorski pršut
- Sos od paradajza
- Prstohvat origana
Priprema:
Hleb sa spoljašnje strane premazati puterom, dok sa unutrašnje strane jednu krišku hleba premazati tankim slojem senfa.
Komad od 200g mocarele iseći na nekoliko debljih listova, i u jedan sendvič staviti 2 ili 3 komada.
Na srednje zagrejan i premazan puterom tiganj, staviti spoljašnju stranu sendviča sa sirom da se griluje dok hleb ne dobije braonkastu boju i krckavu teksturu. Kada se to desi, okrenuti drugu stranu senviča za istu proceduru.
Verovali ili ne, kada obe strane sendviča dobiju krckavu teksturu – proces je gotov!
Sendvić preseći po sredini, na tanjir staviti sos od paradajza sa origanom i 100g njeguške pršute koja je se mezi sa strane.
Prijatno i uživajte!