Recept za pripremu kvalitenog obroka, povrće sa suvom crnogorskom pečenicom.
Potrebni sastojci:
- suva crnogorska pečenica 500 gr
- brokoli 500 gr
- 2 do 3 veće šargarepe
- 7 do 8 komada mladog crnog luka
- 5 do 6 čeri paradajza
- manja glavica belog luka
- senf
- suvi začin (začin C)
- biber
- Coca-Cola
Priprema:
Pečenicu zarežite na svakih 1 cm, ali ne do kraja. Premažite senfom, začinite suvim začinom, biberom i stavite u vatrostalnu posudu. Prelijte Coca-Colom i poprskajte uljem. Pecite na 200 °C. Nakon 40 do 50 minuta, posudu izvadite iz rerne, ubacite pripremljeno povrće (oprano i iseckano) i nastavite sa pečenjem još 30 minuta. Gotovo je kada povrće bude zlatno žute boje, a meso mekano.
Naša preporuka za glavni sastojak:
Prijatno!