Objavljeno dana

Povrće sa suvom crnogorskom pečenicom

Povrće sa suvom crnogorskom pečenicom

Recept za pripremu kvalitenog obroka, povrće sa suvom crnogorskom pečenicom.

Potrebni sastojci:

  • suva crnogorska pečenica 500 gr
  • brokoli 500 gr
  • 2 do 3 veće šargarepe
  • 7 do 8 komada mladog crnog luka
  • 5 do 6 čeri paradajza
  • manja glavica belog luka
  • senf
  • suvi začin (začin C)
  • biber
  • Coca-Cola

Priprema:

Pečenicu zarežite na svakih 1 cm, ali ne do kraja. Premažite senfom, začinite suvim začinom, biberom i stavite u vatrostalnu posudu. Prelijte Coca-Colom i poprskajte uljem. Pecite na 200 °C. Nakon 40 do 50 minuta, posudu izvadite iz rerne, ubacite pripremljeno povrće (oprano i iseckano) i nastavite sa pečenjem još 30 minuta. Gotovo je kada povrće bude zlatno žute boje, a meso mekano.

Naša preporuka za glavni sastojak:

Suva crnogorska pečenica komad vakuum Martex

Prijatno!