S obzirom na svakodnevni ubrzani ritam života, uvek smo u potrazi za ukusnim i jednostavnim rešenjima za ručak ili večeru. S tim u vezi, za one posebne prilike kada nemamo mnogo vremena za pripremu obroka, testenina je vrlo često na meniju, jer – brzo se sprema, a i ne postoji osoba koja je ne voli.
Ovoga puta delimo sa vama recep za čuvenu Carbonara pastu, jednu od omiljenih i najbržih jela od testenine koje je pogodno za svaku priliku. Iskoristite priliku, iznenadite osobu koju volite i umesto pančete koja se upotrebljava u tradicionalnoj recepturi – upotrebite sveži crnogorski pršut najfinijeg kvaliteta brenda Martex.
Recept za pripremu
Sastojci za 6 osoba:
- 500 grama testenine
- 300 grama sveže crnogorske pršute brenda Martex
- 2 kasike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 200 gr pavlake za kuvanje
- 4 jaja
- 200 grama narendanog parmezana
- soli i bibera po ukusu
- 2-3 grančice svežeg peršunovog lista
Kratko propržiti beli luk na ulju, dodati iseckani crnogorski pršut i samo kratko, na par minuta mešati i odmah skinuti sa vatre. Nakon toga, dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti. U međuvremenu skuvati testeninu i preliti ranije pripremljenim sosom. Poklopiti posudu da bi se jaja skuvala u pari od kuvane testenine, ali nikako ne vraćati na vrelu ringlu. Ukrasiti peršunovim lišćem i gotovo!
Prijatno! Kako vam se dopada predlog karbonare sa svežim Martex crnogorskim pršutom?
Autor: A.B.
Photo: Unsplash.com