Objavljeno dana

Jednostavna večera sa specijalnim sastojkom – svežim crnogorskim pršutom

S obzirom na svakodnevni ubrzani ritam života, uvek smo u potrazi za ukusnim i jednostavnim rešenjima za ručak ili večeru. S tim u vezi, za one posebne prilike kada nemamo mnogo vremena za pripremu obroka, testenina je vrlo često na meniju, jer – brzo se sprema, a i ne postoji osoba koja je ne voli.

Ovoga puta delimo sa vama recep za čuvenu Carbonara pastu, jednu od omiljenih i najbržih jela od testenine koje je pogodno za svaku priliku. Iskoristite priliku, iznenadite osobu koju volite i umesto pančete koja se upotrebljava u tradicionalnoj recepturi – upotrebite sveži crnogorski pršut najfinijeg kvaliteta brenda Martex. 

Recept za pripremu

Suvi crnogorski pršut komad vakuum Martex

 

Sastojci za 6 osoba:

Kratko propržiti beli luk na ulju, dodati iseckani crnogorski pršut i samo kratko, na par minuta mešati i odmah skinuti sa vatre. Nakon toga, dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti. U međuvremenu skuvati testeninu i preliti ranije pripremljenim sosom. Poklopiti posudu da bi se jaja skuvala u pari od kuvane testenine, ali nikako ne vraćati na vrelu ringlu. Ukrasiti peršunovim lišćem i gotovo!

Prijatno! Kako vam se dopada predlog karbonare sa svežim Martex crnogorskim pršutom?

Autor: A.B.

Photo: Unsplash.com