Suvi crnogorski pršut komad vakuum Martex

2.268,00 RSD /kg

Delikates koji se proizvodi od butova kvalitetnih mesnatih svinja.

Šifra proizvoda: 5102001-259 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Delikates koji se proizvodi od butova kvalitetnih mesnatih svinja.

Tradicionalna tehnologija, koja podrazumeva usoljavanje mesa čistom morskom solju, ograničeno dimljenje isključivo na dimu bukovog drveta filtriranom kroz kamene ploče, sušenje na čistom vazduhu minimum 12 meseci, garantuje neponovljiv kvalitet i jedinstven ukus.

Suvi crnogorski pršut je veoma cenjen među poznavaocima dobrog ukusa. Tradicionalna receptura bez veštačkih dodataka i konzervanasa očuvana je kako bi se zadržala prepoznatljiva aroma, tekstura i ukus. Dovoljno usoljen, svaki zalogaj pruža bogat ukus crnogorskog svinjskog pršuta.

Ovaj proizvod je veoma poželjan za kombinovanje sa drugim namirnicama u svežem ili termički obrađenom obliku. Veoma poznate su kombinacije: pršute i dinje; piletina sa mocarelom, paradajzom i pršutom; pasta sa pršutom i pečurkama; razne pice na koje se dodaje pršut…

Recept za Taljatele sa pršutom i pečurkama
Potrebni sastojci:
400 gr crnogorskog pršuta, 400 gr svežih šampinjona, 450 gr taljatele, 1 paradajz, 1/2 čaše crnog vina, 1 čen belog luka, 1/2 crnog luka, 2 kašike ulja, so, biber, sir, peršun.
Priprema:
1. U većem tiganju zagrejati ulje, dodati crni luk i dinstati dok ne dobije zlatnu boju. Dodati usitnjen beli luk i pržiti još oko minut. Pojačajti temperaturu i dodati peršun, iseckane pečurke, paradajz i vino. Kuvati dok vino skoro ne ispari. Začiniti po ukusu.
2. Skuvati taljatele i dodati ih u tiganj sa sosom.
3. Poslužiti sa rendranim sirom i sitno seckanim peršunom.

Prijatno!

Dodatne informacije

Težina 1 kg