Angus burger

1.880,40 RSD /kg

Crni Angus burgeri su napravljeni od fino mlevenog mesa buta i plećke.

Zbog prirodne mramorisanosti mesa Angus junadi i pažljivo odabranih najboljih i najmekših delova, izuzetno su sočni i ukusni.

Svaki burger je začinjen i spreman za grilovanje ili prženje.

Burgeri su pakovani po 1 u vakuum pakovanju od 180g.

Šifra proizvoda: 91-290 Kategorija: Oznake: , , , , , ,

Opis

Crni Angus burgeri su napravljeni od fino mlevenog mesa buta i plećke.
Zbog prirodne mramorisanosti mesa Angus junadi i pažljivo odabranih najboljih i najmekših delova, izuzetno su sočni i ukusni.
Svaki burger je začinjen i spreman za grilovanje ili prženje.

Burgeri su pakovani po 1 u vakuum pakovanju od 180g.

Zašto Angus juneće meso poseduje vrhunski kvalitet i ukus?
Angus juneće meso ima bolju mramornost u odnosu na meso drugih rasa junadi. Mramornost je količina intramuskularne masti koja poboljšava ukus, daje mekoću i zadržava vlagu u mesu dok se kuva ili peče. Kvalitet junetine se procenjuje na osnovu količine mramornosti.
Uzgoj ove rase je strogo kontrolisan i kao takav spada u grupu namirnica koje se, između ostalog, zbog načina odgoja odlikuju visokim kvalitetom.
Angus meso je zdravije od većine drugih proizvoda životinjskog porekla jer se Angus junad uglavnom hrane svežom travom koja sadrži omega-3 masne kiseline. Zbog toga je masnoća kod Angus junadi, koja su bila redovno na ispaši, bogatija ovim kiselinama. Omega-3 masne kiseline imaju važnu ulogu u očivanju vitalnih funkcija organizma i u prevenciji bolesti.
Najhranljivija materija u junećem mesu je protein, zbog čega je ono vrlo važno u ishrani sportista.Juneće meso pored belаnčevina, sadrži i devet esencijаlnih аminokiselinа i ima visoku biološku vrednost.Hrana sa visokom biološkom vrednošću doprinosi obnavljanju i jačanju mišićnog tkiva.
Pored proteina, juneće meso sadrži i minerale kao što su: аntioksidаntni selen, visoko аpsorbujuće gvožđe i imunostabilni cink, pri čemu su nаjpoznаtiji vitаmini tiаmin, riboflаvin, niаcin, pаntotenskа kiselinа, B6 i B12.
Angus juneće meso je izuzetno cenjeno u restoranima. Angus burger je posledenjih godina nezaobilazni proizvod u lancima brze hrane. Angus juneće meso je prisutno u fast fud restoranima kao što su McDonalds i Burger King.
Zbog pomenutih osobina Angus juneće meso je posebno ne samo zbog specifičnog, sočnog i intenzivnog ukusa, već i njegovog doprinosa zdravoj ishrani.

Recept za italijanski burger
Potrebni sastojci: 4 Angus burgera, 2 kašike iseckanog svežeg peršuna, 1 kašika origana, 1 kašika bosiljka, 1 kašika crnog luka u granulama, 100 gr špageti sosa, 150 gr mocarele, 4 okrugle focaccia veknice, otopljen maslac.
Priprema:
U Angus burgere dodati peršun, origano, bosiljak i luk u granulama. Sve dobro pomešati i ponovo formirati oblik pljeskavice debljine oko 2 cm. Burgere grilovati na umerenoj vatri dok se ne ispeku sa obe strane. Zatim ih preliti sosom za špagete i mocarelom. Gril poklopiti i sve ostaviti dok sir ne počne da se topi. Premazati focaccia veknice omekšalim maslacem i prepeći ih na grilu sa obe strane. Burgere ubaciti u rasečene focaccia veknice i služiti.

Prijatno!

Dodatne informacije

Težina 1 kg