Angus

Angus junad se uglavnom hrane svežom travom, pa je zbog toga njihovo meso zdravije od većine drugih proizvoda životinjskog porekla na tržištu.

Šta čini Angus juneće meso tako posebnim? To je bolja mramorisanost mesa u odnosu na meso drugih rasa junadi. Mramorisanost je količina intramuskularne masti koja poboljšava celokupan ukus, daje mekoću i zadržava vlagu u mesu dok se kuva i peče (naročito pri visokim temperaturama).
Kvalitet junetine se ocenjuje na osnovu količine mramorisanosti, a najviši stepen mramorisanja rezervisan je za najbolje primerke.

Angus junad se uglavnom hrane svežom travom, pa je zbog toga njihovo meso zdravije od većine drugih proizvoda životinjskog porekla na tržištu. Razlog tome je prisustvo omega-3 masnih kiselina u travi, pa je masnoća kod Angus junadi, koja su bila redovno na ispaši, bogatija ovim kiselinama.
Omega-3 masne kiseline imaju važnu ulogu u očuvanju vitalnih funkcija našeg organizma i u prevenciji bolesti.
Zbog pomenutih osobina Angus juneće meso možemo preporučiti ne samo zbog specifičnog, sočnog i intenzivnog ukusa, već i njegovog doprinosa zdravoj ishrani.

Angus meso je izuzetno cenjeno u restoranima specijalizovanim za pripremu jela od junetine, kao što su steak house i grill restorani. U poslednjih nekoliko godina, zbog benefita koje ova vrsta mesa ima na naš organizam, Angus burger je preplavio lance brze hrane.

Prikazani svi od ukupno 4 rezultata

Prikazani svi od ukupno 4 rezultata