Recept za pripremu pizze sa Njeguškom kobasicom.
Potrebni sastojci.
Testo:
- 300 gr brašna
- kesica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 2 kašike ulja
Nadev:
- Njeguška kobasica 1/2 pruta
- 100 gr pršute
- 100 gr svežih šampinjona
- 150 gr trapista
- 50 gr paradajz pelata
- origano
- kajmak
Priprema:
- Zamesiti testo za pizzu. U posudu staviti brašno, kvasac, šećer i so, izmešati kašikom, dodati ulje. Mlakom vodom zamesiti srednje tvrdo testo. Razvući testo oklagijom i prebaciti u pleh koji je prethodno premazan uljem.
- Testo premazati pelatom, posuti origanom i rendanim sirom.
- Poređati krugove Njeguške kobasice i pršute, na listove isečene šampinjone. Dodati masline i 2 kašike domaćeg kajmaka.
- Peći 20 minuta na 250 ℃.
Naša preporuka za glavni sastojak: