Objavljeno dana

Pizza sa Njeguškom kobasicom

Pizza sa Njeguškom kobasicom

Recept za pripremu pizze sa Njeguškom kobasicom.

Potrebni sastojci.

Testo:

  • 300 gr brašna
  • kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 kašike ulja

Nadev:

  • Njeguška kobasica 1/2 pruta
  • 100 gr pršute
  • 100 gr svežih šampinjona
  • 150 gr trapista
  • 50 gr paradajz pelata
  • origano
  • kajmak

Priprema:

  1. Zamesiti testo za pizzu. U posudu staviti brašno, kvasac, šećer i so, izmešati kašikom, dodati ulje. Mlakom vodom zamesiti srednje tvrdo testo. Razvući testo oklagijom i prebaciti u pleh koji je prethodno premazan uljem.
  2. Testo premazati pelatom, posuti origanom i rendanim sirom.
  3. Poređati krugove Njeguške kobasice i pršute, na listove isečene šampinjone. Dodati masline i 2 kašike domaćeg kajmaka.
  4. Peći 20 minuta na 250 ℃.

Naša preporuka za glavni sastojak:

Njeguška kobasica Martex