Njeguška kobasica Martex

1.620,00 RSD /kg

Proizvod napravljen od visokokvalitetnog mesa i tradicionalnih začina, jedinstvenog ukusa dimljenog mesa koje je sušeno i dimljeno na svežem vazduhu i bukovim drvima.

Šifra proizvoda: 5102014-268 Kategorija: Oznake: , , , , ,

Opis

Proizvod napravljen od visokokvalitetnog mesa i tradicionalnih začina, jedinstvenog ukusa dimljenog mesa koje je sušeno i dimljeno na svežem vazduhu i bukovim drvima.

Proizvod je sertifikovan standardom HACCP, što je Međunarodni sertifikat o primeni sistema i pravila za zdravstvenu bezbednost proizvoda. Poslovni procesi: proizvodnja, skladištenje, distribucija, administracija, odvijaju se u skladu sa standardom ISO 9001:2008.

Prema istorijskim podacima kobasice su bile omiljene kod starih Grka i Rimljana. U mnogim zemljama kobasice se prave na svojstven način i uz upotrebu specifičnih začina, tako da mnoge nacionalne kuhinje imaju svoje prepoznatljive vrste kobasica.
Njeguška kobasica je jedan od nezaobilaznih tradicionalnih specijaliteta crnogorske kuhinje. Dobija se kombinacijom kvalitetnog svinjskog mesa i masnog tkiva, uz dodatak tradicionalnih začina.

Kombinacija morskog i planinskog vazduha i bukovog drveta koji se koriste za sušenje, uz tradicionalan način proizvodnje, daju ovom proizvodu prepoznatljiv ukus i miris.
Kobasica, zahvaljujući svom sastavu, sadrži vitamine B12 i B6 koji su od značaja za normalno funkcionisanje organizma. Takođe, sadrži proteine i kolagen koji imaju značajnu ulogu u obnavljanju tkiva.

Mnogim gurmanima je nezamenljiva kombinacija kobasice i piva, mada je dobra i u kombinaciji sa slatkim belim i crvenim vinom.
Neizostavna je u dekorisanju predjela. Idealna za doručak i večeru, ali i kao glavni sastojak sendviča i pica.

Dodatne informacije

Težina 1 kg