Opis
Proizvod blago dimljenog visokokvalitetnog svinjskog vrata, prošaran masnoćom, proizveden korišćenjem tradicionalnog metoda usoljavanja, dimljenja i sušenja na svežem vazduhu i bukovom drvetu, a sa vremenom potrebnim za sazrevanje od 90 dana.
Proizvod je sertifikovan standardom HACCP, što je Međunarodni sertifikat o primeni sistema i pravila za zdravstvenu bezbednost proizvoda. Poslovni procesi: proizvodnja, skladištenje, distribucija, administracija, odvijaju se u skladu sa standardom ISO 9001:2008.
Suvi crnogorski vrat je veoma cenjen među ljubiteljima dobrih zalogaja. Tradicionalna receptura bez veštačkih dodataka i konzervansa očuvana je kako bi se zadržala prepoznatljiva aroma, tekstura i ukus.
Svinjetina sadrži dobre masnoće potrebne svakom organizmu. Bogata je proteinima koji imaju važnu ulogu u izgradnju mišićne mase. Svinjetina predstavlja izvor važnih vitamina nepohodnih za normlano funkcionisanje organizma. Bogata je vitaminom B12, cinkom, fosforom, selenom, kao i veoma korisnim mineralima koji podstiču rast novih ćelija u organizmu, jačaju imuni sistem, zube i kosti. Sadrži i gvožđe i magnezijum koji su odgovorni za normalno funkcionisanje brojnih enzima.
Nezaobilazni je proizvod na meniju sa predjelima, i to u svima dobro poznatoj kombinaciji sa projom, kajmakom, sirom i rakijom.
Suvi vrat je poželjno poslužiti isečen na tanke listove uz roze ili crveno vino.