Zreli kozji sir 500gr

1.071,00 RSD

Tvrdi sir koji odležavanjem dobija ukus zrelog i suvog sira.

Šifra proizvoda: 1003-320 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Tvrdi sir koji odležavanjem dobija ukus zrelog i suvog sira. Za ljubitelje kozjeg sira, nakon odležavanja od par meseci ovaj sir dobija prijatan slano-kiselkast ukus sa prizvukom kozjeg mleka.

Može da se konzumira kao predjelo, u raznim salatama (odlično se kombinuje sa kruškom) ili ga možete preliti maslinovim uljem i začinskim biljem. U svakom slučaju ima odličan ukus i punoću za uživanje u konzumiranju. Na svetskom takmičenju sireva u Londonu 2017/2018 (WCA) dobio je bronzanu medalju za kvalitet.

Preporučuka je da se sa ovim sirom konzumiraju crvena vina (Kaberne sovinjon – Cabernet sauvignon, Kaberne fran – Cabernet franc, Merlo – Merlot, Vranac).

Kozji sir Gorski je proizveden na Fruškoj gori, od 100% kvalitetnog kozjeg mleka. Sirevi se proizvode po tradicionalnoj recepturi kako bi se pored odličnog ukusa sačuvale recepture lokalnih sireva. Mlekara je urađena po važećim propisima koji obezbeđuju maksimalnu higijenu što je od velikog značaja za kvalitet sira. Gorski je 2019. sertifikovan za najviši svetski standard u oblasti proizvodnje hrane ISO 22000.

Prikazana cena je za pakovanje neto težine 500 grama.
Težina pakovanja može da varira od 500 do 600 grama, što utiče na konačnu cenu pakovanja.

Dodatne informacije

Težina 1 kg