Kozji sir Mix meze 500gr

1.170,00 RSD

Mix Meze sadrži 6 vrsta polutvrdog kozjeg sira (neutralni, nana, sremuš, paprika, biber i začinsko bilje).

SKU: 1009-318 Category: Tags: , , ,

Description

Mix Meze sadrži 6 vrsta polutvrdog kozjeg sira (neutralni, nana, sremuš, paprika, biber i začinsko bilje). Polutvrdi sir ima karakteristično zrelu aromu, a ukus prijatno aromatičan i blago slan.
Sir je dobre teksture, može se lako seći na odgovarajuć oblike. Pogodan je i za rendanje. Može da bude veoma ukusna komponenta sendviča, hladnih jela, salata i jela od sira.
Može se konzumirati kao predjelo ili na kraju obroka sa grožđem i orasima ili sa maslinama i maslinovim uljem.

Preporučujemo da sa ovim sirevima uživate u čarima i punoći belih vina koji imaju visok procenat alkohola, bogate kiseline i vina koja su duže vreme bila u bariku (Traminac – Gewürztraminer, Sovinjon blan – Sauvignon blanc ili Pino blan – Pinot Blanc), ali vredi pokušati i sa začinjenim vatreno crvenim vinom, sa slabim taninima i bez voćnog mirisa (Pino noar – Pinot Noir).

Kozji sir Gorski je proizveden na Fruškoj gori, od 100% kvalitetnog kozjeg mleka. Sirevi se proizvode po tradicionalnoj recepturi kako bi se pored odličnog ukusa sačuvale recepture lokalnih sireva. Mlekara je urađena po važećim propisima koji obezbeđuju maksimalnu higijenu što je od velikog značaja za kvalitet sira. Gorski je 2019. sertifikovan za najviši svetski standard u oblasti proizvodnje hrane ISO 22000.

Gorski zreli kozji sir je prvi sir iz Srbije koji je dobio nagradu na prestižnom svetskom takmičenju sireva u Londonu 2017-2018 (London World Cheese Awards), kao i mnogobrojne zlatne medalje na Novosadskom sajmu.

Prikazana cena je za pakovanje neto težine 500 grama.
Težina pakovanja može da varira od 500 do 600 grama, što utiče na konačnu cenu pakovanja.

Additional information

Weight 1 kg