Suva crnogorska pečenica komad vakuum Martex

1.884,00 RSD /kg

Blago dimljena visokokvalitetna svinjetina, koju odlikuje meko meso od celog mišića leđa (svinjskog karea), pripremljena je primenom tradicionalnog metoda usoljavanja, dimljenja i sušenja na svežem vazduhu i bukovom drvetu.
Vreme potrebno za sazrevanje je 45 dana.

Šifra proizvoda: 5102007-262 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Tradicija dobrog crnogorskog ukusa zaslužna je za još jedan izvanredan suhomesanti proizvod prepoznatljivog ukusa. U pitanju je suva crnogorska pečenica napravljena od mekog mesa celog mišića leđa, bez dodatih aroma i konzervansa, blago dimljena i sušena na vazduhu i bukovom drvetu 45 dana.

Proizvod je sertifikovan standardom HACCP, što je Međunarodni sertifikat o primeni sistema i pravila za zdravstvenu bezbednost proizvoda. Poslovni procesi: proizvodnja, skladištenje, distribucija, administracija, odvijaju se u skladu sa standardom ISO 9001:2008.

Suva crnogorska pečenica veoma je cenjena i popularna među poznavaocima i uživaocima dobrog ukusa. Pored bogatstva ukusa i istinskog uživanja u zalogajima, komad svinjetine bi trebalo pojesti i zato što svinjetina sadrži zdrave masnoće potrebne svakom organizmu. Bogata je i proteinima (100 gr krte svinjetine sadrži pola preporučene dnevne količine proteina). Proteini su zaslužni za izgradnju mišićne mase. Svinjetina predstavlja izvor važnih vitamina nepohodnih za normlano funkcionisanje organizma. Bogata je vitaminom B12, a samo 100 gr ovog mesa obezbeđuje čak 70% preporučene dnevne količine vitamina B12. Svinjetina je bogata cinkom, fosforom i selenom, veoma korisnim mineralima koji podstiču rast novih ćelija u organizmu, jačaju imuni sistem, zube i kosti. Sadrži i gvožđe i magnezijum koji su odgovorni za normalno funkcionisanje brojnih enzima.
Suva crnogorska pečenica sjajno se slaže uz suvi roze, kao i belo suvo vino.

KOMENTARI ZADOVOLJNIH KUPACA:
„Samo da javim da je sve stiglo. Prezadovoljan sam! Kobasica vraća osmeh na lice! Slanina bez kožice, lako se seče, odlična je! Ovo meso za gulaš vidim da je sveže. To ćemo da probamo za Vaskrs.“ – Stevan Šoš, Beograd
„Samo da vam kažem da nikad nisam bolju pršutu od ove vaše jeo. Ja živim u Budvi 3 meseca godišnje i kupujem je stalno, ali ovakvu još nisam probao. Izgleda da Vama daju najbolje komade za restorane …Svaka čast. Izaberite mi 3 lepa parčeta od 1 do 2 kg za Uskrs. – Branko Dimitrijević, Beograd
„Pečenica je fenomenalna. Jeli smo je za sva tri obroka, čak i posle ručka, da se „zasladimo“. – Kristina Petronijević, Beograd

Dodatne informacije

Težina 1 kg