Suvi crnogorski pršut seckan u komadiće vakuum Martex

1.380,00 RSD /kg

Delikates koji se proizvodi od butova kvalitetnih mesnatih svinja.

Tradicionalna tehnologija, koja podrazumeva usoljavanje mesa čistom morskom solju, ograničeno dimljenje isključivo na dimu bukovog drveta filtriranom kroz kamene ploče, sušenje na čistom vazduhu minimum 12 meseci, garantuje neponovljiv kvalitet i jedinstven ukus.

Šifra proizvoda: 5102005-267 Kategorija: Oznake: , , , , , , ,

Opis

Delikates koji se proizvodi od butova kvalitetnih mesnatih svinja.

Proizvod je sertifikovan standardom HACCP, što je Međunarodni sertifikat o primeni sistema i pravila za zdravstvenu bezbednost proizvoda. Poslovni procesi: proizvodnja, skladištenje, distribucija, administracija, odvijaju se u skladu sa standardom ISO 9001:2008.

Tradicionalna tehnologija, koja podrazumeva usoljavanje mesa čistom morskom solju, ograničeno dimljenje isključivo na dimu bukovog drveta filtriranom kroz kamene ploče, sušenje na čistom vazduhu minimum 12 meseci, garantuje neponovljiv kvalitet i jedinstveni ukus.

Suvi crnogorski pršut je veoma cenjen među poznavaocima dobrog ukusa. Tradicionalna receptura bez veštačkih dodataka i konzervanasa očuvana je kako bi se zadržala prepoznatljiva aroma, tekstura i ukus. Dovoljno usoljen, svaki zalogaj pruža bogat ukus crnogorskog svinjskog pršuta.

Crnogorski pršut je zaštićeni proizvod u Crnoj Gori.
Uticaj geografskog okruženja, klime, ali i umeća u primeni tradicionalne recepture u proizvodnji, zaslužni su što je crnogorski pršut cenjen među potrošačima.
Nadmorska visina u regionu proizvodnje varira od 500 do 1.500 metara. Region proizvodnje se, zahvaljujući blizini mora i Skadarskog jezera, odlikuje umereno – kontinentalnom klimom, sa sušnim i toplim letima i umereno hladnim zimama.

Ovaj proizvod je veoma poželjan za kombinovanje sa drugim namirnicama u svežem ili termički obrađenom obliku. Veoma poznate su kombinacije: pršute i dinje; piletina sa mocarelom, paradajzom i pršutom; pasta sa pršutom i pečurkama; razne pice na koje se dodaje pršut…

Pršut sa vinom prava je kombinacija za sve ljude koji vole ukusne zalogaje. Kombinujte pršut sa belim vinom sa povišenim kiselinama, srednjeg do punog tela uz dodatak slatke, sveže dinje ili sa odgovarajućim crvenim vinom srednje ili snažnije strukture dobro polimerizovanih tanina koje bi istaklo slan, mesnati ukus pršute.

Dodatne informacije

Težina 1 kg