Suva crnogorska pančeta komad vakuum Martex

1.428,00 RSD /kg

Viskokvalitetan proizvod koji odlikuje izbalansiran odnos masnog tkiva i mesa, usoljen i sušen 45 dana, prema tradicionalnom receptu.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 5102011-265 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Viskokvalitetan proizvod koji odlikuje izbalansiran odnos masnog tkiva i mesa, usoljen i sušen 45 dana, prema tradicionalnom receptu.

Proizvod je sertifikovan standardom HACCP, što je Međunarodni sertifikat o primeni sistema i pravila za zdravstvenu bezbednost proizvoda. Poslovni procesi: proizvodnja, skladištenje, distribucija, administracija, odvijaju se u skladu sa standardom ISO 9001:2008.

Pančeta (ital. pancia) svoje korene vuče iz Italije, tj. od Rimljana. Ona je jedna od najstarijih mesnih prerađevina.
Priprema se od sirovog svinjskog trbušnog dela koji se pažljivo soli i suši.
Pripada onoj vrsti namirnica koja se jede radi gurmanskog užitka.
Meso sadrži esencijalne aminokiseline koje su organizmu potrebne.
Slanina je hrana koja je istovremeno i slana i slatka.
Slanina je veoma korisna namirnica. Obiluje B vitaminima. Sadrži 65% preporučenog dnevnog unosa tiamina (vitamina B1), 47% niacina (vitamin B3), 38% vitamina B12 i 36% cinka. Izuzetno je bogata proteinima koji su značajan izvor energije i pomažu u formiranju mišićnog tkiva. Ne sadrži ugljene hidrate, već samo masti. Kako neka istraživanja pokazuju nisu masti zaslužne za gojaznost, već ugljeni hidrati, dok masti obezbeđuju energiju telu.
Poznavaoci dobre hrane kažu da je odlična protiv mamurluka u kombinaciji sa šoljicom kafe.
Neka istraživanja pokazuju da je slanina, u umerenim količinama, odlična za zdravlje i očuvanje linije.

A ako se pitate koje piće najbolje ide uz pančetu, odgovor je vino. Crveno sa visokim sadržajem tanina koje se odlično slaže uz slanu pančetu, jer upravo kombinacija soli i tanina ublažava suvoću u ustima. Ili belo sa visokim sadržajem kiselina koje će osvežiti nepca nakon slanih i masnih zalogaja pančete. Ovakvo vino biće mnogo ukusnije uz zalogaje pančete.

Pančeta se može koristiti dimljena, kuvana, pržena, pečena, uglavnom kao predjelo, za sendviče, kao i za pripremanje hrane, uglavnom na roštilju ili za svima poznatu karbonara pastu.
Kao predjelo poželjno je poslužiti isečeno na tanke listove uz suvi roze ili belo suvo vino.
Odlično se kombinuje sa povrćem, voćem i testeninom.

Dodatne informacije

Težina 1 kg