Suva goveđa pršuta FRANCA

3.840,00 RSD /kg

Proizvedena tradicionalnom tehnologijom od krupnih mišića najkvalitetnijeg goveđeg mesa, garantuje uživanje u svakom zalogaju.

Šifra proizvoda: 600-269 Kategorija: Oznake: , , , , , ,

Opis

Goveđa pršuta predstavlja nezaobilazan proizvod u gastronomskoj ponudi naših krajeva.
Karakteriše je prefinjen slani ukus sušenog i dimljenog visokokvalitetnog goveđeg mesa.
Proizvedena tradicionalnom tehnologijom od krupnih mišića najkvalitetnijeg goveđeg mesa, garantuje uživanje u svakom zalogaju.

Poznato je da govedina ima visoke nutritivne vrednosti, sadrži esencijalne aminokiseline, masti, minerale i vitamine. U poređenju sa drugim vrstama mesa govedina ima nižu kalorijsku vrednost, kao i malo masti. Pored cinka i selena, ima visok sadržaj proteina zbog čega se preporučuje sportistima i svima koji vode računa o ishrani.
Bez dobre pršute se ne može zamisliti predjelo, i to u kombinaciji sa: projom, kajmakom, sirom i rakijom.
Takođe, poželjna je za kombinovanje sa drugim namirnicama u svežem ili termički obrađenom obliku. Veoma poznate su kombinacije: pršuta i dinje; piletina sa mocarelom, paradajzom i pršutom; pasta sa pršutom i pečurkama; razne pice na koje se dodaje pršuta…

Pršuta sa vinom prava je kombinacija za sve ljude koji vole ukusne zalogaje. Preporučuje se konzumiranje pršute sa belim vinom sa povišenim kiselinama, srednjeg do punog tela uz dodatak slatke, sveže dinje ili sa odgovarajućim crvenim vinom srednje ili snažnije strukture dobro polimerizovanih tanina koje bi istaklo slan, mesnati ukus pršute.

Jela sa testeninom dobijaju novu dimenziju uz dodatak dobre goveđe pršute.

Dodatne informacije

Težina 1 kg