Caseificio Cavola 993

Kvalitet ovih sireva je rezultat zdravije stočne ishrane. Mleko za proizvodnju sireva se koristi odmah nakon muže, sveže, bez aditiva i tretmana bilo koje vrste.

Caseificio Cavola 993 je mala porodična proizvodnja, ali čuvena među poznavaocima. Skoro 90 godina posvećenog rada znače da kolutovi sa brojem 993, pod kojim je ova porizvodnja registrovana u „Parmigiano Reggiano Consorzio Tutela“, predstavljaju jedan od najboljih parmezana.

Na nadmorskoj visini od oko 900 metara, polja na svom posedu hrane isključivo prirodnim sastojcima, u potpunosti izbegavajući pesticide i hemijsko đubrivo.

Rezultat je zdravija stočna ishrana koja mleko za proizvodnju ovog sira čini boljim, a koristi se odmah nakon muže, sveže, bez aditiva i tretmana bilo koje vrste. Dokaz tome je i oznaka „Prodotto di montagna“ koju ima svega nekoliko proizvođača registrovanih u konzorcijumu, a koji ovaj sir stavljaju tik iznad ostalih.
Kroz decenije postojanja i nekoliko generacija, Caseificio Cavola 993 je rasla, napredovala i poboljšala proizvodnju, ali je ostala verna tradicionalnim metodama pravljenja sira.

Nagrade:
World cheese awards, Bergen ( Norway ), 1st November 2018.:
SILVER MEDAL Parmgiano Reggiano of mountain 993 ( 18 months aged )
BRONZE MEDAL Parmgiano Reggiano of mountain 993 ( 24 months aged )

Prikazani svi od ukupno 9 rezultata

Prikazani svi od ukupno 9 rezultata