Opis
Njegova aroma je karakteristično zrela, a ukus prijatno aromatičan i blago slan. Može se konzumirati kao predjelo ili na kraju obroka sa grožđem i orasima ili sa maslinama i maslinovim uljem.
Kozji sir Gorski je proizveden na Fruškoj gori, od 100% kvalitetnog kozjeg mleka. Sirevi se proizvode po tradicionalnoj recepturi kako bi se pored odličnog ukusa sačuvale recepture lokalnih sireva. Mlekara je urađena po važećim propisima koji obezbeđuju maksimalnu higijenu što je od velikog značaja za kvalitet sira. Gorski je 2019. sertifikovan za najviši svetski standard u oblasti proizvodnje hrane ISO 22000.
Gorski zreli kozji sir je prvi sir iz Srbije koji je dobio nagradu na prestižnom svetskom takmičenju sireva u Londonu 2017-2018 (London World Cheese Awards), kao i mnogobrojne zlatne medalje na Novosadskom sajmu.
Prikazana cena je za pakovanje neto težine 200 grama.
Težina pakovanja može da varira od 200 do 300 grama, što utiče na konačnu cenu pakovanja.