Accademia Olearia

Ekstra devičansko maslinovo ulje intenzivne voćne svežine, koje na vašim nepcima stvara skladan balans aroma voća i povrća.

Maslinjaci porodice Fois nastali su u Alghero-u u Italiji, početkom XX veka.. Danas uljaru Accademia Olearia, uz veliku posvećenost i strast od procesa gajenja maslina pa sve do finalnog proizvoda, vodi četvrta generacija ove porodice – Giuseppe Fois sa sinovima.
Farma ima više od 200 hektara zemlje sa preko 25.000 stabala maslina od kojih je najzastupljenija lokalna sorta Bosana. Kako bi dobili karakterističnu notu i kvalitet, ulje obogaćuju pažljivim odabirom i dodavanjem drugih lokalnih i nacionalnih sorti.

Berba maslina se obavlja u periodu od sredine oktobra do kraja decembra i to isključivo mehaničkim putem direktno sa drveća, a neposredno pre momenta punog sazrevanja. Masline se nakon toga presuju u kontinuiranom procesu, u periodu do 12 sati nakon berbe. Da bi ulje bilo hladno ceđeno, neophodna je konstantna kontrola temperature tokom procesa presovanja, i ona ne sme da pređe 27° C.

Zahvaljući kvalitetu odabranih sorti maslina, preciznom tajmingu za ekstrakciju, modernoj presi i najvećim mogućim standardom bezbednosti hrane porodica Fois garantuje za kvalitet svog ekstra devičanskog maslinovog ulja – ulja intenzivne voćne svežine koje na vašim nepcima stvara skladan balans aroma voća i povrća.

Godišnja proizvodnja iznosi oko 15.000,00 kvintala odnosno 75.000,00 litara ekstra devičanskog maslinovog ulja. Ulje se čuva u rezervoarima od nerđajućeg čelika sa nitrogenom, koji uz kontrolisanu temperaturu obezbeđuju savršeno čuvanje proizvoda.
Accademia Olearia sprovodi kontrolu proizvodnje, sam proces proizvodnje, skladištenje i pakovanje prema propisima DOP Sardegna Production.

Prikazani svi od ukupno 6 rezultata

Prikazani svi od ukupno 6 rezultata