Formaggi Debbene Bussu

Sirevi se prave isključivo od mleka dobijenog od rasa ovaca sa Sardinije, čak se i sirište dobija od jagnjadi sa ovog ostrva.

Istorija mlekare Debbene počinje 1971. godine kada roditelji Sebastiano i Ida kupuju zemlju na kojoj se danas nalazi imanje. Tada sinovi Gianfarnco i Salvatore Bussu počinju sa proizvodnjom pekorina, poštujući drevne zanatske tehnike za proizvodnju ovog hiljadugodišnjeg sira, fokusirajući se isključivo na porodičnu proizvodnju.
Dugo je u mlekari radila samo porodica, dva brata sa svojim suprugama, ali i ostatak porodice koji je doprinosio na različite načine: poljoprivrednim radom i uzgojem ovaca.

Pošto su pastirska familija, svojom farmom i proizvodnjom više od 10 godina upravljaju na strogo organski način. U srcu Sardinije, na visoravni Campeda u provinciji Nuoro svojih 1800 ovaca čuvaju na čak 200 hektara polja za ispašu. Ishrana se obogaćuje samo organskom stočnom hranom proizvedenoj na farmi bez hemijskog djubriva. Životinje, slobodne pasu, koristeći taj ogroman varijabilitet flore, jer svaka travka u suštini donosi nasleđe aromatičnih molekula sa beneficijama za zdravlje koji su nezamislivi kod životinja koje se hrane u štalama samo senom i pojilom.

Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

Prikazani svi od ukupno 2 rezultata