Suva crnogorska pančeta

Suva crnogorska pančeta

Suva crnogorska pančeta - hrskava ili sveža

Zbog čega je toliko posebna?

Slana, a opet slatka, ova mesna prerađevina je visokokvalitetan proizvod kojeg odlikuje izbalansiran odnos masnog tkiva i mesa od životinja koje pasu organsku travu i kreću se na najčistijem vazduhu. Hteli da priznamo ili ne, takav kvalitet se ne nalazi u bilo kojim prodavnicama.

Pančeta premium kvaliteta u umerenim količinima ima pozitivan uticaj na naše zdravlje, i pored omega 3 masnih kiselina, sadrži i niz vitamina, kao i kolin, koji je ključan za očuvanje pamćenja.

Suva crnogorska pančeta u komadu
Suva crnogorska pančeta poprečni presek

Ne, pančeta nije isto što i slaninica

Da ne dođe do zabune. Iako ova dva svinjska proizvoda izgledaju vrlo slično, postoji velika razlika između slaninice i pančete, a ona se ogleda pre svega u samom procesu pravljenja.

Pančeta se nakon usoljavanja mnogo kraće dimi, a dodaje se i mirisno aromatično bilje kome ova delicija duguje bogat i pun ukus. Slanina je deblja, masnija i mekanija, dok je pančeta tanja, tvrđa i mesnatija – pogodnija za finija jela.

Zašto je baš vama potrebna?

Ljudima koje najviše volimo želimo da pružimo samo najbolje, pa tako i najukusniji obrok, koji je u isto vreme potpuno zdrav i bezbedan. Upravo ti elementi daju pečat našoj pančeti i čine je nadaleko poznatom.

Obiluje B vitaminima. Sadrži 65% preporučenog dnevnog unosa tiamina (vitamina B1), 47% niacina (vitamin B3), 38% vitamina B12 i 36% cinka. Izuzetno je bogata proteinima koji su značajan izvor energije i pomažu u formiranju mišićnog tkiva. Ne sadrži ugljene hidrate, već samo zdrave masti.

Sendvič sa pančetom

Uz šta se najbolje slaže?

Uz prijatelje i porodicu.

Sirova, sečena na tanke trake, kao predjelo ili za sendviče, na roštilju ili za čuvenu karbonara pastu, vi izaberite.

Da li ste spremni da probate ovu magiju?

Poruči odmah!

Da li je to sve?

Ne, to nije sve. Kulinar dostavlja meso na vašu kućnu adresu, uvek sveže i uvek na vreme.

U ponudi imamo različite suhomesnate proizvode, a za posebne prilike – možete poručiti i svoje meze tanjire u različitim dimenzijama prema selekciji mesa koju vi odaberete.

Poruči

Kuvar drži suvo meso

Ko smo mi?

Kulinar je online prodavnica isključivo premium delikatesa iz različitih delova sveta pažljivo odabranih za sve gurmane i ljubitelje sofisticiranog ukusa, profesionalne kuvare, vlasnike restorana i meze barova.

Kupci o nama

Dragan, Šef kuhinje restorana Ceger

"Kvalitetani proizvod i vrhunska usluga!"

Dragan, Šef kuhinje restorana Ceger

Vanja, šefica kuhinje restorana Jedno Mesto

"Za uslugu sve najbolje, a proizvode ne mogu dovoljno ni da nahvalim rečima."

Vanja, šefica kuhinje restorana Jedno Mesto

Bojan Životić, šef kuhinje restorana Lavash

"Kao profesionalnom kuvaru, pored kvalitetnih proizvoda jako mi je važno da je usluga profesionalna i pouzdana. Hrana preko Kulinara uvek stiže na vreme, i ispunjavaju najzahtevnije standarde visokog kvaliteta i ukusa."

Bojan Životić, šef kuhinje restorana Lavash

Raša Novaković, muzičar

"Pre izvesnog vremena smo na preporuku prijatelja, poručili neke od proizvoda preko sajta Kulinar.rs Slobodno mogu reći da mi je to od sada omiljena "prodavnica" a da je Njeguški pršut kupljen preko njih, proizvod koji je obavezan u našoj kući."

Raša Novaković, muzičar

Goca Tržan, pevačica

"Ja sam neko kome je jako bitno da ga tretiraju profesionalno, odgovorno i da mi ne prodaju mačku u džaku. Da je usluga i roba koju plaćam kvalitetna, vredna i da zadovoljava moja očekivanja. Sve to sam pronašla na sajtu Kulinar.rs i u prozvodima koje nude. Odgovorno, brzo, jednostavno i pre svega sveze i ukusno!"

Goca Tržan, pevačica